In oktober heeft de workshop vitaliteit plaatsgevonden o.l.v. Renée Smeets van Coredaet. De vrijwilligers kregen inzicht en handvatten om zichzelf beter te leren kennen en te weten waar hun behoeften liggen en wat ze belangrijk vinden. Iets wat heel logisch klinkt, maar door de waan van de dag toch vaker vergeten wordt even bij stil te staan. De vrijwilligers hebben ons laten weten dit als een zeer waardevolle workshop te ervaren. Met hun toestemming delen we dan ook graag een aantal van de enthousiaste reacties:

Marleen: “Het maakt mooie gesprekken los die ons inzicht geven hoe wij met situaties in ons vrijwilligerswerk bij De Brug of elders, maar ook privé kunnen omgaan. Deze workshop maakt je weer bewust hoe wij vitaal in ons werk blijven en onze grens aangeven als er negatieve slurpers tijdens je werk optreden. Ik vond het zeer leerzaam!”

Gerda: “Je leert hoe anderen denken, voelen en omgaan met verschillende zaken. Ik noem dat kruisbestuiving. Het verruimt je blik. (Gerard)
Dank je wel voor de kans met collega’s vrijwilligers te delen hoe zij in dit werk staan. Het geeft je kijk op hoe iedereen zijn eigen inbreng heeft. Je leert er ook van.”

José: “Goeie tips om te ontspannen en leren je grenzen aan te geven.”

Els: “De workshop vitaliteit is een aanrader! Voor mij leerzaam door het verhaal “de cirkel van betrokkenheid en invloed”, want zo kun je je energie in balans houden. Daarnaast was het goed om samen te praten over het omgaan van onze energie tijdens/in het vrijwilligerswerk.”

Na de positieve reacties van de aanwezige vrijwilligers gaan we kijken op welke manier we deze workshop vitaliteit in 2023 terug kunnen laten komen, zodat ook de andere vrijwilligers dit mee kunnen maken.

Tijdens de workshop liet Renée ons een liedje horen. Het filmpje “See me” is een gedicht dat men gevonden heeft bij een oude man en het beschrijft zijn situatie in het verpleeghuis. Dit wordt in een mooi lied fantastisch gezongen. Daar kunnen wij als medewerkers en vrijwilligers niet omheen. We delen het graag met jullie.