Wat kan een vrijwilliger van De Brug voor u betekenen?

Een vrijwilliger van De Brug helpt u of uw naaste om positieve ervaringen en waardevolle momenten in het dagelijks leven te creëren. Soms is het wel erg stil in huis en zou u graag een praatje willen maken met iemand. Wilt u graag een stukje wandelen maar durft of kunt u niet meer alleen op pad? Een vrijwilliger kan dan iets voor u betekenen!

Mantelzorger / Respijtzorg

Veel mantelzorgers zetten zich in voor het geluk van hun naasten, maar denken daarbij te weinig aan zichzelf. U hoeft het niet alleen te doen. Door de inzet van een vrijwilliger die bij uw naaste blijft hopen we u, als mantelzorger, rust te kunnen bieden. Even een momentje voor uzelf, waarin u tijd krijgt om op adem te komen. Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is voor mantelzorgers om die eigen ruimte te kunnen nemen. Door het continu ‘aan’ staan is de energie soms op en dan is bijtanken hard nodig. Mantelzorgen kan ook mentaal een hoge tol eisen. De vrijwilliger heeft ook aandacht en een luisterend oor voor uw verhaal.

Wat kan De Brug voor u betekenen?

Kijk hieronder of u binnen onze doelgroep valt en neem bij twijfel contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Brugmaatje
Is uw kringetje van familie, vrienden en kennissen erg klein geworden en zou u graag meer sociaal contact willen? Dan kunnen onze vrijwilligers u daar op een laagdrempelige manier bij helpen. Wanneer wij een passende match vinden, zal de vrijwilliger in twee jaar tijd samen met u aan de slag gaan met uw hulpvraag. Meer informatie over het traject Brugmaatje vindt u hier. 

Dementie
Wanneer er een vermoeden of een diagnose is van dementie komt er veel op u en uw mantelzorger(s) af. Een speciaal opgeleide vrijwilliger van De Brug kan 1x per week of 1x per 2 weken ingezet worden. Deze vrijwilliger zal, afhankelijk van uw vraag en wens, tijd doorbrengen met u, zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Meer informatie over het traject Dementie vindt u hier.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)
Als het levenseinde nadert, wordt de zorg over het algemeen intenser en intensiever. Als het te zwaar wordt of beter nog: vóór het te zwaar wordt, kunnen de opgeleide VPTZ-vrijwilligers tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Niet alleen aan de stervende cliënt, maar ook aan de mantelzorgers zodat zij even op adem kunnen komen. Er is geen wachtlijst voor deze cliënten en inzetten kunnen snel geregeld worden. VPTZ-vrijwilligers van De Brug worden ook ingezet binnen hospice Daniken en Vivantes. Meer informatie over het traject VPTZ vindt u hier.

Contactcliënt

De contactcliënt is een persoon die zichzelf bij De Brug aanmeldt als cliënt, maar die er ook voor openstaat iemand anders te bezoeken of bezoek te ontvangen. De contactcliënt zal dan geen vrijwilliger ontmoeten maar een andere cliënt. Dan ontstaat een gelijkwaardige situatie.

We hanteren hierbij de uitgangspunten van “positieve gezondheid”: er is hier sprake van het zogenaamde “omdenken”. We kijken naar wat iemand allemaal wel kan, niet naar wat iemand niet meer kan. Het is belangrijk om de mogelijkheden van mobiliteit en zelfstandigheid te verkennen met de cliënt. Dit zal dan in de intake uitgebreid aan bod komen.

De Brug zorgt voor een passende match, is aanwezig bij de kennismaking en ondersteunt het opbouwen van het contact in de beginfase.

Privacy

Bij De Brug draait het allemaal om de juiste match. Om deze match te kunnen maken leren we u
graag beter kennen. Uiteraard gaan we zorgvuldig met uw gegevens om. U kunt hier meer over lezen in ons Privacy reglement MIK & PIW Groep

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via thcdebrug@knooppuntinformelezorg.nl of T. 046 – 750 84 10.

Deel deze pagina, kies het sociale platform!

VRIJWILLIGERS MET EEN GLIMLACH