Als De Brug geen passende vrijwilliger heeft, worden we creatief! Aan cliënten die op zoek zijn naar een vrijwilliger wordt bij de intake ook gevraagd of ze met een andere cliënt kennis willen maken indien dit een match zou zijn. We noemen ze dan contactcliënten. In de gemeente Stein hebben wij 2 contactcliënten kunnen matchen die nu wekelijks een avondje samen gaan sjoelen om de lange eenzame avonden te breken.

Onze vrijwilligers bezoeken normaliter een cliënt structureel en voor langere tijd, maar soms vraagt een hulpvraag om een tijdelijke inzet. Een mevrouw uit Schinnen was al heel handig met de telefoon, maar de pas cadeau gekregen tablet zat nog in de verpakking. Ze wilde er graag mee aan de slag, maar had iemand nodig om haar wegwijs te maken. De Brug denkt dan graag mee en we vonden een vrijwilliger die bereid was haar te helpen om te gaan met de tablet. Er zijn misschien nog een aantal bezoekjes nodig, maar mevrouw leert snel.

Haast was geboden bij een aanvraag uit Geleen. Het betrof een cliënt in de laatste levensfase waarvan de mantelzorger ernstig overbelast was. We hebben alles op alles gezet en met veel medewerking van de vrijwilliger werd de inzet diezelfde middag opgepakt. De mantelzorger reageerde: ’Wat een geruststelling dat ze vanmiddag al bij moeder kon zijn. We zijn dankbaar dat de vrijwilligers van De Brug dit mogelijk maken’.